#vizitainHD – ziua 1

Acest articol a fost scris în cadrul evenimentului Vizită în HD ← aici găsiţi toate articolele scrise pe această temă.

Fermele ADO

Prima vizită pe care am făcut-o a fost la o fermă de vaci şi de legume, aşezată într-un loc de vis, la poalele Munţilor Retezat.

Munţii RetezatDa, ştiu ce vă întrebaţi, oare cum o fi să lucrezi într-un loc cu priveliştea asta? :)

Acolo, pe lângă vaci, mai creşteau tot felul de animăluţe, de la capre până la porci şi măgari (fără nicio analogie la sensul eufemistic al acestor cuvinte :)) )
Am văzut nişte porci chiar ciudăţei, despre care nici nu ştiam că există, cu blană creaţă, iar rasa lor se numeşte mangaliţa. Sunt o combinaţie între o rasă de porci originară din Ungaria şi porci mistreţi şi au fost crescuţi în Ardeal de peste 200 de ani.
Aparent, carnea lor conţine vestita Omega 3 şi este foarte sănătoasă şi gustoasă (asta confirm, că am mâncat acolo :D ).

Ah, mi s-a părut foarte tare că aveau supraveghere video pentru toate vacile, erau permanent monitorizate pe un server :))

Legumele erau crescute în sere, foarte organizat.

Ferma a fost construită cu fonduri europene, se face treabă bună acolo şi cred că e un exemplu de urmat!

Parcul dendrologic din Simeria

Dacă e vară şi foarte cald afară, vă zic, locul ăsta răcoros e o adevărată desfătare!
Câteva informaţii puteţi citi pe Wikipedia.

Castelul Corvinilor

Castelul CorvinilorMai este cunoscut şi sub denumirea de Castelul Huniazilor. Construcţia lui a început după 1440 sub egida domnitorului Iancu de Hunedoara, vechea cetate fiind transformată în castel, apoi de-a lungul timpului suferind mai multe modificări.

Mai multe informaţii puteţi citi pe Wikipedia sau pe site-ul castelului, care e foarte fain, întreţinut şi actualizat la zi şi oferă toate informaţiile pentru vizitatori. Pe bune, e foarte complex, chiar m-am bucurat să văd asta!

Iar castelul e absolut impresionant! Îmi doream de foarte mult timp să-l vizitez şi mă bucur că acum am avut ocazia să fac asta, cred că m-aş mai întoarce să-l revăd şi cu alte ocazii. Vă recomand cu căldură să mergeţi acolo, dacă nu aţi făcut-o până acum.

__
Vizită în HD 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele Ado, Gourmetgift, AquaSaraHotel Sarmis Deva, Aeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.