Pluuuug!! #schiem

Săptămâna trecută am fost în tabăra de la Păltiniş pentru bloggeri, să învăţ să schiez, că era mai mare ruşinea să am pârtie la mine-n sat şi să n-o pot folosi.

Păltiniş

Păltiniş este staţiunea montană situată la cea mai mare altitudine (1442m) din ţara noastră, ceea ce ar trebui să-i asigure cam 4 luni de zăpadă naturală, în fiecare an. Chiar şi în condiţiile unei pseudo-ierni cum tocmai am avut, Arena Platoş a fost singurul loc unde s-a schiat tot sezonul.

Acum, pe schiuri!

Cred că Arena Platoş este cel mai noob-friendly complex de pârtii pe care l-am văzut până acum. Dispune de o pârtie foarte scurtă şi foarte puţin înclinată, un rai pentru cei care n-au mai pus niciodată placa sau schiurile în picioare. Dă curaj, cumva, iar după ce înveţi puţin şi reuşeşti să faci un plug şi-un viraj, ai impresia că poţi să cucereşti orice pârtie neagră ţi s-ar arăta în cale! :D
Dispune de un baby-lift, să nu fii nevoit să urci numai pe jos!

După care treci la a doua pârtie, ceva mai lungă, unde înclinaţia e tot foarte mică, să poţi pune în aplicare ce ai învăţat şi să îmbunătăţeşti tehnica. Are teleschi, ceea ce te face să te simţi precum un mare schior, atunci când urci :))

Pârtia pentru începătoriAm avut acolo un super instructor, Marius, care ne-a ghidat cu succes primii paşi. Un tip foarte talentat, zâmbea mereu şi ne dădea încredere că putem şi noi. Şi-am putut, iar pentru asta cred că toţi bloggerii schiori de acolo îi mulţumesc.
Am realizat, cu ocazia asta, ce bine şi ce uşor e să ai pe cineva care să te înveţe şi care să ştie cum să te înveţe, cum să vorbească, cum să se poarte…

Ca aspect general, toată lumea era foarte amabilă pe-acolo :)

statistici Endomondo

Complexul Arena Platoş are 4 pârtii, toate dotate cu instalaţii de urcare pe cablu, preţurile fiind foarte rezonabile. Au şi un restaurant cu mâncare bună, la bază… dar mai multe detalii puteţi citi pe site-ul lor.

După cum vă spuneam despre amabilitatea celor de acolo, am avut şansa de a face o plimbare cu ratrack-ul. Andi, şoferul, mi-a zis să vorbesc la pertu cu el, pentru că respectul înseamnă mai mult decât adresarea cu „dumneavoastră”. Iar eu nu pot decât să-i dau dreptate…

Cazarea la Hohe Rinne

Hotelul în care am fost cazaţi la Păltiniş era foarte fain, dar n-am înţeles exact câte stele are. Pe site-ul lor apar 3* sub logo, iar în lift erau pe un afiş 4*.
Oricum ar fi, arăta bine, era curăţenie, camerele erau mărişoare, nu am nimic de reproşat. Internetul wireless funcţiona peste tot, mai puţin în momentele în care erau toţi bloggerii în camere :))

Dar cireaşa de pe tort a fost centrul SPA pus la dispoziţie gratuit tuturor turiştilor cazaţi acolo. Nu l-am ratat în nicio zi! Aveau o piscină de dimensiuni decente, un jacuzzi, două saune uscate, o saună umedă, un fel de cameră-salină, o cameră de relaxare cu paturi încălzite şi televizoare, o sală de fitness şi un salon de masaj.

După o zi de schi, relaxarea la SPA era tot ce-ţi puteai dori! :D

Piscina Hohe Rinne

Fin

Eu, care nu puteam face nici măcar plugul, cât de cât… am ajuns să mă descurc onorabil. Din păcate, avântul mi-a fost tăiat de accidentarea la genunchi suferită miercuri după-amiaz, când am căzut din picioare şi mi s-au împleticit cumva picioarele cu schiurile :P
Joi m-am concentrat pe făcut poze, să am şi eu o dovadă fotografică cum că am fost acolo. Dacă vreţi să vedeţi albumul, l-am uploadat pe facebook pe pagina de fotografie.

facebook album

Cam atât despre Păltiniş, urmează partea a doua despre Predeal şi aplicaţia irewind :)

___________________________________________________________________ Articol din seria „tabăra pentru bloggeri #schiem 2014”, un eveniment organizat de Arena Platoș cu susținerea Orange. Parteneri: Hohe Rinne, Happy Tour și Buonavista.