Cine eşti tu, Victore?

Am văzut aseară pe site-ul DIGI 24 prima parte a documentarului 2 pentru România, în care era prezentat candidatul Victor Ponta. Şi nu puteam să-mi scot o întrebare din cap: cine eşti tu, Victore?
Şi m-a cuprins un profund sentiment de tristeţe… adică cum, omul ăsta care semăna atât de mult cu mine a ajuns acum să fie ceea ce eu urăsc? Imposibil… dar haideţi să vedem mai întâi cine a fost Victor Ponta.

Cine a fost Victor Ponta?

Din declaraţiile tuturor celor intervievaţi, am reţinut că era copilul ăla cuminte, extrem de politicos şi plăcut de toată lumea.
Mereu înconjurat de alţii, un fel de lider neoficial.

ponta_gradinitaŞi iată că l-au găsit anii ’90, la 17 ani, purtând pancarta liceului său la revoluţie, luptător anticomunist, apoi partizan al golanilor mineriadei din 13-15 iunie.

ponta_11663800[1]Era un fel de hipiot, care purta părul lung şi asculta Janis Joplin şi The Police. Un tânăr care a stat în Paris aproape 1 an, dormind prin gări la început şi trăind din bănuţii ăia rămaşi în cărucioarele pentru transport, până a reuşit să-şi găsească un job din care şi-a putut plăti chiria unei mansarde minuscule, de care era tare mândru.
A revenit apoi în ţară, a terminat liceul, şi-a luat bacalaureatul, şi a intrat la Facultatea de Drept cu o competiţie acerbă.
Şi-a cumpărat o motocicletă Mobra, apoi o maşină Oltcit.

Era un tânăr promiţător, care visa să schimbe lumea.

Unde eşti, Victore? Când şi de ce te-ai transformat în mincinosul care eşti acum?
De ce nu mai eşti omul ăla fain din tinereţe, pe care l-aş fi votat preşedinte fără să clipesc?
De ce te-ai aliat cu Iliescu, împotriva căruia ai ieşit în stradă şi împotriva căruia ai votat în ’90? De ce, doar pentru că „au fost singurii care ţi-au dat o şansă”?
Te-ai mânjit cu rahatul lor, iar cel mai trist e că nu eşti singurul cu care s-a întâmplat aşa, cu siguranţă. Cine ştie câţi tineri ca tine s-au „dezvoltat” la fel? Pentru că nu poţi să nu puţi şi tu după ce intri în cocină cu porcii.
Eşti mulţumit de ceea ce ai ajuns? Ce sentimente te încearcă atunci când vezi demografia alegătorilor tăi? Asta ţi-ai dorit?
Ce părere ar fi avut Victor Ponta de acum 20 de ani despre Victor Ponta de acum? Crezi că l-ar fi votat să-i fie preşedinte?

Ăsta trebuia să fie glonţul de argint al lui Iohannis. Eu asta l-aş fi întrebat pe Victor…

2 comentarii. Intră şi tu în discuţie!

 1. Tata

  Da, n-am apucat să văd filmulețele… Touché! Crezi că va avea un ecou? Asta, în cazul când Ponta va citi articolul tău. Sper ca blogul să fie vizitat de cât mai mulți români adevărați! ‘Om vide’ mâne!
  Caragiale , prietenul nostru cu previziunile lui…

  Răspunde
 2. Oana

  Asta m-am intrebat si eu. Dar mi-am oferit singura un raspuns. Abilitatea inascuta de lider, un intelect intr-adevar peste medie, orientari politice de dreapta… toate astea au fost batute de
  1. orgoliu – oricat ai fi de destept, un orgoliu bine gadilat te poate transforma intr-o marioneta a posesorilor de cuvinte potrivite;
  2. tot din orgoliu si calitate de lider a vrut sa acceada sus cat mai repede, fara sa se gandeasca la consecinte, sau sa le prevada… poate el chiar visa sa reformeze acet partid, dar din nou revenim la primul punct;
  3. lipsa tatalui (nu stiu cat de prezent a fost tatal lui dupa divort) si alegerea unei figuri paterne gresite in persoana lui Nastase;
  4. si nu in ultimul rand – saptamana trecuta am fost sa vad proiectia filmului „De ce eu” dedicat procurorului Cristian Panait. La finalul filmului cineva din sala a laudat titlul si a zis ca este o intrebare pe care oricare din noi ar trebui sa ne-o punem in momentul in care suntem numiti intr-o functie pt care e clar ca nu suntem pregatiti. De cele mai multe ori in astfel de pozitii sunt numiti oameni manipulabili, santajabili, usor de corupt.

  Eu mi-am mai pus o alta intrebare – oare ce s-ar fi intamplat daca ramanea in PNL, sau isi pastra doctrina si ar fi „incaput” pe mana unui alt mentor? ce fel de lider am fi avut atunci?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.