#vizitainHD – ziua 2

Acest articol a fost scris în cadrul evenimentului Vizită în HD ← aici găsiţi toate articolele scrise pe această temă.

Lotul de gimnaste junioare

Prima vizită pe care am făcut-o, de dimineaţă, a fost la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, unde am văzut fetele care se antrenează să devină campioane!

Este impresionant câtă muncă depun, zeci de ore de antrenament pe săptămână, plus program normal de şcoală. Nu e deloc uşor să faci performanţă, iar cel mai trist e că nici nu e răsplătită cum trebuie.

Cel mai interesant a fost că am putut să ne apropiem de fete mai mult decât s-a apropiat altcineva vreodată, iar asta o să vedeţi şi din pozele făcute cu ultra-wide angle :)

Cetatea Devei

Când am ajuns acolo era o ploaie de aia urâtă şi mocănească, ca de toamnă. Am urcat folosind funicularul, care îţi poate da ceva bătăi de cap dacă ai rău de înălţime.

Odată ajunşi sus, municipiul Deva se vede foarte fain… şi mic!
(poza cu stadionul e făcută din două cadre realizate la 1 minut diferenţă, aşa că pe teren apar vreo 12 jucători de câmp în fiecare echipă! :)) mi s-a părut amuzant şi i-am lăsat aşa :D )

Cetatea Deva datează din anul 1269, fiind construită pe un con vulcanic cu altitudinea de 378 m, peste ruinele unor foste cetăţi dacice, apoi romane.
Practic, de acolo se vede toată valea Mureşului, fiind cu 191 m mai sus de oraş.
Momentan se află în reparaţie, ea fiind distrusă în 1849 din cauza unei explozii în magazia cu praf de puşcă.

Cetatea Devei

* fotografie făcută ziua următoare, când vremea a fost prielnică

Şi pentru că sus la cetate n-ai mare lucru de făcut, am tras o panoramă a Devei, a ieşit destul de drăguţ, cu toate că ploua :) Poftiţi, 140 de mexapixeli de Deva!
(daţi cu zoom, iniţial apare mică în viewer. aveţi şi săgeţelele de full screen, pentru cea mai plăcută experienţă!)

_VIP2068-Pano-Edit

Muzeul civilizaţiei dacice şi romane

Dacă vă pasionează istoria, e un loc fain de vizitat, unde puteţi descoperi de la fosile vechi de sute de milioane de ani până la animale împăiate, cărţi, colecţii de monede etc.

Concert Compact şi Smiley & Don Baxter

Norocul a făcut ca în perioada şederii în Deva să se desfăşoare şi Serbările Devei, iar astfel am reuşit să vedem şi câteva concerte.

Pentru că eu am stat să fac poze la Compact, am pierdut partea de backstage în care toţi blogării şi-au făcut selfie-uri şi video-uri cu Smiley. Am fost chiar singurul care a ratat asta :))

Eh, măcar sper să vă placă galeria foto, să ştiu că efortul meu nu a fost chiar în zadar! :P

__
Vizită în HD 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele Ado, Gourmetgift, AquaSara, Hotel Sarmis Deva, Aeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.