Review: Burgerbar

Mie-mi plac foarte mult burgerii americani şi obişnuiam să mai vizitez din când în când Ruby Tuesday’s de pe bulevardul Decebal. În seara asta am decis să testez un loc despre care auzisem de ceva vreme, dar în care nu apucasem să ajung.
De ce? Pentru că se află în Centrul Vechi, iar asta e zona de care mă feresc eu cel mai mult. Sunt conştient că există oameni care numai asta ştiu când ies în oraş, dar mie-mi place să descopăr şi alte locuri faine, că altfel mă-ntorc la mine-n sat şi ştiu o treabă :))

Mâncarea

În fine, mi-era tare foame şi aveam poftă de un burger american mare şi gustos, aşa că am mers la Burgerbar, să văd dacă-i pe gustul inimii!
Am comandat un Big Boy Burger (24 lei), cel mai mare din meniu, cu 300g de carne, însoţit de o porţie de cartofi wedges (5 lei) şi una de inele de ceapă (5 lei), să fie bine ca să nu fie rău, zic. Cam aşa arăta porţia:

Big Boy BurgerAm mai primit alături şi trei sosuri pe care scria că sunt homemade, dar nu ştiu ce să zic despre cel de chilli, că părea a fi din comerţ. Oricum, foarte bune. Cel chipotle era absolut demenţial şi am cam abuzat de el, în combinaţie cu ranch.

Sosuri Burgerbar
Mi s-a părut mişto că sosurile au fost la discreţie şi-am înotat cartofii şi ceapa prin ele, ca la noi la ţară :D
Carnea a fost faină, făcută medium, aşa cum am cerut-o, şi puţin condimentată. Aş zice că era o idee mai bună carnea de la Hard Rock Cafe, dar aia costă şi de două ori mai mult.
Nu vreau să fiu cârcotaş, chiar a fost delicios, mai ales tot ansamblul. Chifla era bună, cu o tentă de culoare galbenă, cu carnea rozalie la mijoc, aşezată pe un pat de roşii, ceapă, salată şi castraveţi muraţi.

Big Boy Burger
Cartofii wedges au fost grozavi, la fel şi inelele de ceapă, ambele în porţii îndestulătoare.

Data viitoare îmi voi pune şi un topping de caşcaval (4 lei), să fac un fel de Big Boy Cheeseburger :))

Locul

Hartă BurgerbarBurgerbar se află pe strada Nicolae Şelari (aceea îngustă), care face legătura între Club A şi Lipscani. Spaţiul de care dispune e mititel, au loc pentru 15-20 de persoane, cred. Când am fost eu, însă, era doar un om la o masă :)
Bucătăria este tot acolo, open space, dar nu miroase a prăjeală înăuntru.
Se poate fuma, dar, la fel… nu miroase. Probabil că au un sistem bun de ventilaţie, ceea ce rareori găseşti pe unde mergi.
Toaleta este ambigen, cu o singură cabină pentru ambele sexe, dar curăţică şi nemirositoare.

Nu mi-a plăcut însă muzica. Îmi place Michael Jackson, e ok, dar nu vreau să ascult doar un singur artist cât sunt într-un local.
După vreo 3-4 piese la rând, glumeam cu văru-miu: „I-auzi bă, Răducu, Michael Jackson!” :))

Îi puteţi găsi şi pe net pe pagina de facebook.